Evoned wordt HostingHuis

Na 5 jaar gaat Evoned verder onder een nieuwe naam: HostingHuis. We leggen je graag uit hoe dat zit.

Wat verandert er voor mij?

Niet zo veel. Maar er zijn wel een paar dingen veranderd. We zetten ze hieronder even kort op een rijtje:

  • Onze bedrijfsnaam is veranderd naar HostingHuis B.V. Je ontvangt voortaan dus ook facturen van ons met die naam.
  • Onze website en het klantportaal hebben een nieuw uiterlijk. De inhoud van het klantportaal is nog altijd hetzelfde.
  • We zijn van drie pakketten (3GB voor €20,-/jaar, 5GB voor €30,-/jaar en 10GB voor €40,-/jaar) naar één pakket gegaan: 20GB voor €30,-/jaar. Je bestaande pakket blijft voorlopig hetzelfde en wordt tegen dezelfde prijs verlengd.
  • We hebben de beheeropties in cPanel wat overzichtelijker gemaakt. Wellicht kun je iets niet vinden. Wij helpen je weer op weg.
Waarom heten jullie nu HostingHuis?

Na 5 jaar dienstverlening is Evoned overgenomen door HostingHuis. Daarom hebben wij onze website geheel vernieuwd. Evoned heet voortaan HostingHuis. En je vindt ons op www.hostinghuis.nl.

Waarom hebben jullie nog maar 1 hosting pakket?

We hebben gemerkt dat er bijna geen interesse is in verschillende 'smaken'. Het maakt hosting ook niet makkelijker. Daarom hebben we alles versimpeld. We bieden je de ruimte die past bij goede dienstverlening - vergelijk ons maar eens met andere aanbieders. En we bieden de beste kwaliteit en meeste opties (one-click-install en binnenkort ook een site builder) in één hostingpakket. Zonder meerprijzen of verborgen kosten. Dat maakt ons niet alleen de goedkoopste, maar ook nog eens de beste keuze.

Wat gebeurt er met mijn oude hosting pakket van Evoned?

Eigenlijk niets. We zetten je website straks (ongemerkt) over naar nog nieuwere, state-of-the-art infrastructuur. Het neusje van de zalm in Nederland. Daar merken jij en je bezoekers helemaal niets van. Wij zorgen ervoor dat er geen data verloren kan gaan. Zelf back-ups maken deed je toch al. Toch?!

Waarom kan ik bepaalde opties niet (meer) vinden in cPanel?

Evoned heeft voorheen wat geavanceerder opties aangeboden, die een paar klanten nog gebruiken. Denk aan add-on domeinen en geparkeerde domeinen. Die dienstverlening heeft Evoned al een tijd geleden stopgezet. Als je over die opties beschikte, kan het zijn dat je daar na de verhuizing naar HostingHuis niet meer bij kunt. Is dit bij jou het geval? Neem dan contact op met onze ondersteuning via het klantportaal. Samen zoeken we naar een oplossing.

Wat is er gebeurt met mijn klantgegevens, zoals oude facturen?

Die hebben we netjes van Evoned overgenomen, en in ons klantportaal opgeslagen. De inloggegevens zijn dezelfde als die van Evoned. Heb je problemen met inloggen? Neem dan contact op met onze ondersteuning. We helpen je snel weer op weg. Je kunt je wachtwoord ook via de inlogpagina opnieuw laten toesturen.

De algemene voorwaarden veranderen. Wat betekent dit voor mijn contract?

Als jij dat niet wilt, helemaal niets. Wel wijzigen de algemene voorwaarden naar de Algemene Voorwaarden van HostingHuis. Die wijziging is overigens minimaal. Ben je het niet eens met deze verandering? Je hebt tot 31 maart 2015 de tijd om zonder voorbehoud je contract op te zeggen. Opzeggen doe je via het klantportaal - vergeet bij je opzegging niet te vermelden dat je bezwaar maakt tegen de nieuwe Algemene Voorwaarden van HostingHuis. We zullen de al betaalde factuur voor hosting, naar rato en afgerond naar hele maanden in jouw voordeel, aan je terugbetalen. De jaarlijkse kosten voor domeinen kunnen we helaas niet vergoeden.