Hoe maak ik een backup of export van mijn database? Print

• 68

De meest eenvoudige manier om een backup van je database(s) te maken, is door dit via cPanel te doen. Volg daarvoor de volgende stappen:
  1. In je browser, ga naar je cPanel account (bv. cpanel.jouwdomein.nl)
  2. Log in met de gegevens uit de email "Jouw account bij HostingHuis"
  3. Onder "Bestanden", klik op het icoon met de naam "Back-ups"
  4. Onder "Een MySQL database back-up downloaden", klik op de naam van de database waarvan je een backup wilt maken
De backup wordt nu direct in gecomprimeerd formaat (.gz) gedownload.

Je kunt ook de database exporteren in phpMyAdmin (geavanceerd gebruik - kennis van phpMyAdmin wordt dringend aanbevolen!). Volg daarvoor de volgende stappen:
  1. In je browser, ga naar je cPanel account (bv. cpanel.jouwdomein.nl)
  2. Log in met de gegevens uit de email "Jouw account bij HostingHuis"
  3. Onder "Databases", klik op het icoon met de naam "phpMyAdmin" (een nieuw venster wordt geopend)
  4. Selecteer links in beeld in het uitvouw-menu de naam van de database waarvan je een export wilt maken (let op: je dient de naam van de database te selecteren om de volledige database te kunnen exporteren, niet 1 van de tabellen binnen de database)
  5. Klik nu bovenin beeld op het tabblad "Exporteren" en druk op "Start"

De export wordt nu direct in ongecomprimeerd formaat (.sql) gedownload.