Hoe plaats ik een backup van een database terug? Print

• 56

LET OP: maak altijd eerst een backup van je database, voordat je wijzigingen aanbrengt. Het terugplaatsen van een backup of importeren van gegevens is NIET OMKEERBAAR - zorg er dus voor dat je geen waardevolle gegevens kwijtraakt.

De meest eenvoudige manier om een backup van je database(s) terug te plaatsen, is door dit via cPanel te doen. Volg daarvoor de volgende stappen:
  1. In je browser, ga naar jouw cPanel account (bv. cpanel.jouwdomein.nl)
  2. Log in met de gegevens uit de email "Jouw account bij HostingHuis"
  3. Onder "Bestanden", klik op het icoon met de naam "Back-ups"
  4. Onder "Een MySQL database herstellen", klik op "Bestand kiezen" en vervolgens op "Uploaden"
De backup wordt nu direct teruggeplaatst.

Je kunt ook jouw database importeren in phpMyAdmin (geavanceerd gebruik - kennis van phpMyAdmin wordt dringend aanbevolen!). Volg daarvoor de volgende stappen:
  1. In je browser, ga naar jouw cPanel account (bv. cpanel.jouwdomein.nl)
  2. Log in met de gegevens uit de email "Jouw account bij HostingHuis"
  3. Onder "Databases", klik op het icoon met de naam "phpMyAdmin" (een nieuw venster wordt geopend)
  4. Selecteer links in beeld in het uitvouw-menu de naam van de database waarnaar ja de import wilt maken (let op: je dient de naam van de database te selecteren om de volledige database te kunnen importeren, niet 1 van de tabellen binnen de database)
  5. Klik nu boven beeld op het tabblad "Importeren", daarna op "Bestand kiezen" en vervolgens op "Start"

De import wordt nu direct in uw database verwerkt.