Ik wil inloggen in cPanel. Hoe werkt dat? Print

• 51

Nieuwe inlogmethode

Je kunt vanaf nu inloggen in cPanel vanuit je klant-account bij HostingHuis. Dat is eenvoudig en scheelt weer een wachtwoord onthouden. Hoe doe je dat? Volg de volgende stappen:

1. Nadat je bent ingelogd in het klantportaal, verschijnt de tekst in beeld "Welkom terug, [jouw naam]". Daaronder staan vier blokken, het meest linkse (groene) blok heet "Diensten". Klik daarop.
  2. Vervolgens in de lijst die verschijnt, klik op het hostingpakket genaamd e{3000/5000/10000} of HH20.
  3. Op de pagina die daarna verschijnt, kun je links in beeld klikken op de optie "Login bij cPanel". Je wordt dan automatisch ingelogd bij cPanel zonder een extra wachtwoord nodig te hebben.

LET OP: bij stap 2, klik dus NIET op de domeinnaam, maar op het hostingpakket. Kom je op je website terecht? Dan heb je per ongeluk toch op de domeinnaam geklikt. Geen probleem, de website is in een nieuw browservenster geopend en kan eenvoudig weer worden afgesloten, zodat je weer in ons portaal terecht komt.

Oude inlogmethode (werkt nog, maar wordt uitgefaseerd)

Je komt bij het inlogscherm van cPanel door de www. in je domein te vervangen voor cpanel.. Dus heet jouw website bijvoorbeeld www.mijnwebsite.nl, dan surf je naar cpanel.mijnwebsite.nl.

De login informatie heb je ontvangen in een email met als onderwerpregel 'Jouw account bij HostingHuis'. Heb je deze gegevens niet meer? Neem dan contact op met onze helpdesk.