Waarom krijg ik een certificaat foutmelding van mijn browser bij het inloggen in cPanel? Print

• 59

Bij het inloggen op het controlepaneel van je domein kun je een certificaatmelding krijgen van uw browser. Je kunt hier gewoon klikken op doorgaan. De verbinding is via SSL versleuteld en het certificaat is geregistreerd op naam van HostingHuis B.V. Je kunt dit (met wat technische kennis) controleren in de details van het certificaat.

Een SSL-login beveiligt uw connectie met de server en zorgt ervoor dat gegevens die u verzendt niet kunnen worden 'afgeluisterd'. Het SSL certificaat zorgt alleen dat uw browser ervan verzekerd wordt dat er echt verbinding gemaakt wordt met site die u in uw browser heeft opgegeven. Voor een bank of een webshop is een dergelijk beveiliging belangrijk (dit in verband met vitale creditcard- of bankgegevens), echter: voor een gewone login is dit niet relevant.

Vertrouw je het niet? Neem contact op met onze helpdesk. We helpen je graag.

LET OP: het alternatief zou zijn om niet via https (SSL) in te loggen maar via http, dit zou echter minder veilig zijn dan een versleutelde verbinding zonder SSL certificaat.